top of page

Het ras

Strenge selectie, zorgvuldige verzorging en constante innovatie

Innovatie

Zeven jaar geleden besloten we om iets nieuws te proberen. We stelden al een tijdje vast dat varkensvlees vaak gezien wordt als eerder basic en droog vlees.

 

Daar wilden we met Norbel verandering in brengen, dus stelden we een team van enthousiaste mensen samen om ons hierbij te helpen.

Onderzoek

Ons team van onderzoekers startte met smaakproeven op vlees van verschillende varkensrassen om er achter te komen wat de consument belangrijk vindt.

 

Uit de proeven bleek dat het niet enkel de smaak van het vlees is dat de kwaliteit bepaald: de vezelstructuur, malsheid en sappigheid spelen zelfs een grotere rol.

Genetica selectie

Met deze kennis begonnen we verschillende rassen en genetica te vergelijken op gebied van sappigheid, dripverlies en vezelstructuur om vlees te kunnen produceren van de hoogste kwaliteit.

 

Tot slot hebben we geselecteerd op productiviteit en robuustheid zodat we kostenefficiënt te werk kunnen gaan.

Hampshire,
Reinvented

Beursfilm Norbel

Een smaak,

als nooit tevoren

Het Hampshire ras wordt veel gebruikt als eindbeer voor de varkensvleesmarkten. Van alle gangbare rassen staat het bekend als de magerste.

De Hampshire is een modern en zeer productief varkensras, met robuuste, snelgroeiende biggen. Daarnaast is de Hampshire ook enorm populair vanwege zijn karkaskwaliteit.

De fysiologische en technische kenmerken van het Hampshire-varkensvlees worden door wetenschappelijke studies geprezen. Mals, sappig en smaakvol vlees wordt geproduceerd door de juiste dosering van intramusculair vet in combinatie met delicate en fijnere spiervezels.

Norbel_-436.JPG
Norbel_-353.JPG
Norbel_-368.JPG
bottom of page